Кормилицын Сергей Владимирович (serh) wrote,
Кормилицын Сергей Владимирович
serh

Вторая зарубежная :-))

Смешно и приятно. :-) Книжка моя про Сталина и Гитлера в Болгарии разлетелась аки горячие пирожки. Добрые братушки-славяне пришли за добавкой. И, таки, - кто ж откажет-то?! - ее получили. :-))


Ну... что я скажу? У меня вторая импортная публикация. Не в Германии, конечно, но тоже в стране НАТО. :-)  По старым меркам я уже шибко махровый диссидент. :-)))
Это не самая сильная книга, но мне за нее, в принципе, не стыдно. Там все изложено правильно и по делу. Иными словами,

"Темата за SS е деликатна и донякъде неудобна. В нея се преплитат емоциите и страстите на победителите и победените в най-кървавия конфликт в човешката история, а те по-скоро замъгляват, вместо да разкриват историческата истина.
Вярно ли е, че есесовците са имали правото да не изпълняват заповеди, ако преценят, че те противоречат на представите им за чест и достойнство? Вярно ли е, че в техните редици е съществувал еврейски батальон? Защо гоненията срещу циганите тихомълком са прекратени? Защо униформите им са черни, украсени с рунически знаци и мъртвешки глави? Кое е общото между SS и средновековните тамплиери? Кои от идеите, разработвани в митичния институт "Аненербе", са актуални и до днес? Как свастиката е избрана за символ на Хитлерова Германия?
Сергей Кормилицин, познат у нас с книгата "Поетът срещу художника, Сталин срещу Хитлер", след 15-годишни проучвания в легални и все още засекретени архиви успява да разчупи ред пропагандни заблуди, легенди и слухове, свързани с преторианската гвардия на Третия райх".

Tags: #моикнижки
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 10 comments